Szolár nyári medencetakaró, szolártakaró

Előnye: a medence vize könnyebben melegszik fel magasabb hőmérsékletre, illetve kevésbé fog kihűlni az éjszaka folyamán. „Ingyen” nyerünk 4 – 7 °C – ot.

A medence takarása nyáron megoldható egy úgynevezett nyári „Solar” medence takaró segítségével. Ez a medencetakaró típus a medence formáját követi, és a víz felszínén úszik. A Solar takarók anyaga jóval teherbíróbb, erősebb az átlagos bubérékfólia anyagoknál, valamint jól elviseli a nap káros UV sugárzását.

A Solar medence takaró buborékos oldala a vízfelszín felé „néz”, így a hátoldal és a vízfelszín között egy vékony légréteg alakul ki, ami hőszigetelő hatást fejt ki. Ezek a buborékfóliás medencetakarók minden medencére rászabhatók.

FUTÁRSZOLGÁLATTAL HÁZHOZSZÁLLÍTHATÓ TERMÉK!

Napközben, főleg napsütéses időszakokban, a szolár medencefedések üvegházhatást fejtenek ki, azaz egyenirányúsítják az energiaáramlást: elősegítik a nap felöl érkező hősugarak bejutását, és gátolják a kifelé irányuló hőveszteséget. Az eredmény egyértelmű: melegebb medencevíz, kevesebb párolgásból adódó vízveszteség. A feltétel persze, hogy a medence takarót mindig a medencén tartsuk, amikor az használaton kívül van!

Megoldások a szolár medence takarás mozgatására:

  1. A medencetakaró kézzel történő lehúzása a felszínről, majd annak összetekerése vagy hajtása, majd ugyanez megfordítva. Ez a módszer nyilván csak kisebb medencéknél ajánlott, és kétségkívül a legolcsóbb megoldás.
  2. Felsodró használata. Itt egy a vízen úszó tengelyről van szó, amely a medence közepén a rövidebb oldallal párhuzamosan helyezkedik el a fóliához rögzítve. A tengely végére csatlakoztatható kézikerék forgatásával a buborékfólia takaró jobbról-balról felsodorható a tengelyre, az így képződött „fóliahurka” kiemelhető a medencéből. Visszarakásnál fordítva járunk el. Egyszerű, olcsó, sokszor igen praktikus megoldás.
  3. Feltekercselő állvány és tengely használata. A medence mellett állványon rögzített tengely, amivel azt, kézikerékkel forgatva a szolártakaró fel- és letekercselhető. Drágább, de kényelmesebb megoldás az előzőnél.
  4. Az előző verzió motoros mozgatással. A gyakorlatban ez nagyobb medencéknél jöhet szóba, és persze a legdrágább megoldás.

A felhasználó oldaláról tehát: a medence takarása nyáron ezzel a medencetakaróval mérsékelt áron,  4 – 7 oC vízhőmérséklet emelkedést és (megfelelő használat mellett) mérsékelt szennyeződés elleni védelmet jelent. És ne felejtsük el: a Solar buborékfólia medence takaró soha nem működik biztonsági lefedésként!

Új szerver